KEUZE VAN OBJECTIEVEN (LENZEN)

KEUZE VAN OBJECTIEVEN (LENZEN)

Als trouwfotograaf is het belangrijk om het juiste objectief (ook wel: lens) te kiezen voor elke situatie. Hieronder heb ik een aantal objectieven voor je op een rijtje gezet die eigenlijk onmisbaar zijn als trouwfotograaf. Natuurlijk hoef je niet in één keer alle objectieven aan te schaffen, kies iets wat bij je past en waar jij je comfortabel bij voelt én binnen jouw budget valt. Denk er ook eens aan om eerst een objectief te huren. Zo kun je het objectief eerst eens uitproberen voordat je een dure uitgave moet doen. Sommige trouwfotografen huren voor de trouwdag altijd objectieven naast hun standaard uitrusting. Het kan in sommige gevallen voordeliger zijn dan kopen en zeker de moeite waard om de voor- en nadelen even op een rijtje te zetten.

Omdat ik zelf met Canon apparatuur fotografeer heb ik hieronder een aantal objectieven van Canon op een rijtje gezet. Maar als jij een ander merk camera hebt kun je uitgaan van dezelfde principes die ik beschrijf, alleen moet je die dan uiteraard wel in het juiste merk aanschaffen. en heb je bijvoorbeeld een Canon camera? Dan zijn er naast de Canon objectieven nog tal van andere merken die ook op jouw Canon camera passen. Vaak zijn ze even goed van kwaliteit maar een stuk goedkoper. Zeker de moeite waard om het te vergelijken! 

Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM
Mijn absolute favoriet! Als je niet weet welk objectief je moet aanschaffen is mijn persoonlijke mening dat je met deze altijd goed zit! Dit objectief is namelijk een allrounder en perfect voor situaties waar je snel van brandpuntsafstand wilt wisselen. Met een bereik van 24-70mm heb je de mogelijkheid om groothoek opnames te maken van de locatie en tegelijkertijd te kunnen inzoomen op details. De maximale diafragma opening van f/2.8 kan ook goed bij weinig licht gebruikt worden.

Canon EF 70-200mm f/2.8L IS III USM

Dit objectief is perfect voor portretten en detailopnames. De lange brandpuntsafstand van 70-200mm zorgt voor een mooie compressie van het beeld (dat wil zeggen dat alles mooi in verhouding is) en een onscherpe achtergrond. Daarnaast heeft het objectief beeldstabilisatie, wat vooral handig is bij weinig licht.

 

 

 

 

Canon EF 50mm f/1.4L USM
De 50mm is een klassieker en het ideale objectief voor portretten en detailopnames. Met een maximale diafragma opening van f/1.4 creëer je een mooie onscherpe achtergrond en leg je de focus op het onderwerp. Dit objectief heeft een vast brandpuntsafstand. Het objectief is ook licht en compact, wat handig is tijdens een lange dag fotograferen.

Canon EF 85mm f/1.4L IS USM
Dit objectief is perfect voor portretten, vooral als je de nadruk wilt leggen op de ogen en gezichtsuitdrukkingen van de bruid en bruidegom. De 85mm brandpuntsafstand zorgt voor een mooie compressie van het beeld en de maximale diafragma opening van f1.4 zorgt voor een mooie onscherpe achtergrond. Dit is ook een objectief met een vaste brandpuntsafstand. 


Canon EF35mm f/1.4L II USM

Dit objectief is perfect voor groepsfoto’s en omgevingsopnames. Met een vaste brandpuntsafstand van 35mm krijg je een breder beeld en kun je meer van de omgeving vastleggen. De maximale diafragma opening van f1.4 zorgt ook hier voor een mooie onscherpe achtergrond en veel lichtinval.


De keuze voor een objectief is erg persoonlijk en het is natuurlijk niet verplicht om enkel te werken met één of meerdere van bovenstaande objectieven. Probeer eens een paar objectieven uit door ze eerst te huren of indien mogelijk te lenen van een andere fotograaf.

 
 

MEER
LEZEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *