DOELEN STELLEN

Ik ben deze blogsite voor trouwfotografen begonnen om jouw trouwfotografie naar ‘the next level’ te brengen. Je vind hier dan uiteraard vooral blogs over fotografie. Maar naast het feit dat je (aankomend) trouwfotograaf bent, ben je ook vooral mens! En ieder mens heeft dromen. Daarom vind je op mijn site ook een aantal blogs die gaan over persoonlijke ontwikkeling. Het is een onderwerp waar ik zelf ook dagelijks veel mee bezig ben. Hoe mooi is het dat je als mens elke dag weer een stukje mag groeien? In deze blog ga ik het hebben over het stellen van doelen. Ik denk dat als je jezelf de tijd gunt om je eens te verdiepen in je persoonlijke ontwikkeling, je dromen zomaar eens veel sneller werkelijkheid zouden kunnen worden dan je misschien van tevoren gedacht had. 

Anders dan anders in mijn blogs ga ík je niet stap voor stap vertellen hoe je nou die doelen kunt stellen en bereiken, maar ga ik met jou mijn favoriete boeken delen waarin dit supergoed wordt uitgelegd. Het zijn zeg maar mijn ‘all time favo’s’. In sommige gevallen zijn deze boeken voor mij letterlijk een game changer geweest, zowel op persoonlijk als op zakelijk gebied. Ik hoop dan ook van harte dat ze jou ook kunnen inspireren.

Master your mindset – Michael Pilarczyck

Master Your Mindset gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes. Die combinatie maakt dit boek uniek. Michael Pilarczyk schrijft op basis van zijn eigen ervaringen een persoonlijk verhaal over bewustzijn, zingeving en inzicht. Het boek gaat over het begrijpen van je eigen denkwijze (mindset) en hoe je die effectief kunt veranderen om de kwaliteit van je leven te verbeteren. Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Heb je daar wel eens over nagedacht? Wat wil je écht? Ontdek je mogelijkheden, haal het beste uit jezelf en maak je dromen waar. Waarom doe je soms niet wat je wél zou willen doen? Het zijn belemmerende gedachten die je tegenhouden te doen wat je werkelijk wilt. Michael legt uit hoe je die gedachtepatronen kunt doorbreken door je mindset opnieuw te programmeren. Het boek gaat over levensvragen. Wie ben je? Waarom doe je wat je doet? Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Wat wil je écht? Het boek bevat een vragenlijst over zelfinzicht en een beschrijving van de twaalfstappenstrategie.  

De voorsprong van geluk – Shawn Achor

Bijna iedereen denkt: als ik eenmaal succesvol ben, dan word ik gelukkig. Grootscheeps onderzoek heeft echter uitgewezen dat het precies andersom werkt. Want juist als we gelukkig zijn en positief, zijn we betrokken, creatief, stressbestendig en productief. En het goede nieuws: het is mogelijk nieuwe, mentale gewoontes aan te nemen en daardoor een betere werknemer of manager te worden. Shawn Achor vertaalt wetenschappelijke resultaten naar het dagelijks leven en geeft zeven praktische adviezen voor meer geluk, met meer succes als resultaat.

Think and Grow Rich – Napoleon Hill (nederlandse vertaling)

Think and Grow Rich is de klassieker der klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. De waarheden en wijsheden die Napoleon Hill beschrijft zijn tijdloos, de wetten en regels zijn universeel. Dit boek neemt je stapsgewijs mee in de strategie die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd, maar die bovenal de formule is voor een succesvol en voldaan leven. Tijdens het lezen van dit boek zal je regelmatig worden verbaasd over de gelijkenis tussen de wereldwijde economie van tachtig jaar geleden en die van vandaag. Ook de mentaliteit van de samenleving kent opmerkelijke overeenkomsten. Daarom is dit boek nog een actueel als op de dag van publicatie in 1937. Deze nieuwe Nederlandse vertaling is een hedendaagse bewerking van de originele tekst. 

Ja-maar wat als alles lukt? – Berthold Gunster

Hoe komt het dat we zo vaak nieet doen wat we ten diepste willen? Waar komt toch die innerlijke stem vandaan die ons ervan weerhoudt ten volle te leven? Ja maar dat kan ik niet.
Ja, maar daar ben ik te oud voor.
Ja, maar zo ben ik nou eenmaal.
Ja-maar als levenshouding is op zijn zachts gezegd niet erg vruchtbaar. Het maakt ons voorzichtig, sceptisch en argwanend. Nadenken over het leven is tenslotte iets anders dan er aan deelnemen. Als we niet oppassen, wikken en wegen we net zolang tot we buitenstaander zijn geworden van ons eigen leven.
Gelukkig is er hoop. Er is namelijk ook een andere levenshouding: ja-en. In de wereld van ja-en zijn er geen grenzen. Alles is mogelijk. Het is de positie van creatieve ondernemers, inspirerende leiders en energieke levensgenieters. Ze benaderen het leven als een spel. ‘Wat ze doen’ lijkt moeiteloos samen te vallen met ‘wie ze zijn’.
Doel van dit boek is ja-maar-gedrag te veranderen in ja-en-gedrag. Aan de hand van tien regels legt Berthold Gunster uit hoe je die overgang kunt maken. 

De kracht van motivatie – Anton Philips

Als je weet wat jou motiveert, ben je in staat om goede keuzes voor je loopbaan te maken. Dan vind je gemakkelijker werk dat bij je past. Je zult productiever zijn en meer voldoening putten uit wat je onderneemt. In de kracht van motivatie maak je kennis met het Systeem voor Individuele Motivatie Analyse (SIMA). De basisgedachte is dat ieder mens over een uniek motivatiepatroon beschikt. Dat bestaat uit wat iemand innerlijk drijft, uit vaardigheden die hij gemotiveerd gebruikt, zijn favoriete onderwerpen en de voor hem motiverende omstandigheden. Juist het combineren van deze verschillende elementen maakt de methode zo waardevol. En je wordt als lezer uitgedaagd om je eigen motivatiepatroon in kaart te brengen. 

 

 

MEER
LEZEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *